\require{AMSmath} Afgeleide klopt niet met antwoord Hallo, Ik ben de oefensommen voor een basistoets wiskunde aan het maken en het volgende is het geval: Vraag1 Formule: F(x) = X2/X+2 Bereken de afgeleide. F(x) = X2/X+2 Ik pas de quotientregel toe. F1(x)= 2x ·X+2 - X2 ·X+2/(X+2)2 Dat is mijn berekening maar het antwoord is. F1(x) = 2X2+4X-X2/(X+2)2 F1(x) = X2+4X/(X+2)2 --------------------------------------------------- Vraag2 F(x)=3ÖX X1/3 1/3X-[2/3] = 1/3ÖX[2/3] Het antwoord is: 3/2 ÖX ---------------------------------------------------- Ik snap niet waar het fout gaat en zou graag uitleg hierover krijgen. In afwachting van uw antwoord, Met vriendelijke groet, M. M. Student hbo - zaterdag 16 juni 2007 Antwoord Hallo Tip : schrijf haakjes waar nodig!!! 1. De noemer is inderdaad (x+2)2 De teller is 2x(x+2)-x2.1 = 2x2+4x-x2 = x2+4x 2. f(x) = x1/3 Df(x) = 1/3.x-2/3 = 1/(3.3Öx2) LL zaterdag 16 juni 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, Ik ben de oefensommen voor een basistoets wiskunde aan het maken en het volgende is het geval: Vraag1 Formule: F(x) = X2/X+2 Bereken de afgeleide. F(x) = X2/X+2 Ik pas de quotientregel toe. F1(x)= 2x ·X+2 - X2 ·X+2/(X+2)2 Dat is mijn berekening maar het antwoord is. F1(x) = 2X2+4X-X2/(X+2)2 F1(x) = X2+4X/(X+2)2 --------------------------------------------------- Vraag2 F(x)=3ÖX X1/3 1/3X-[2/3] = 1/3ÖX[2/3] Het antwoord is: 3/2 ÖX ---------------------------------------------------- Ik snap niet waar het fout gaat en zou graag uitleg hierover krijgen. In afwachting van uw antwoord, Met vriendelijke groet, M. M. Student hbo - zaterdag 16 juni 2007
M. Student hbo - zaterdag 16 juni 2007
Hallo Tip : schrijf haakjes waar nodig!!! 1. De noemer is inderdaad (x+2)2 De teller is 2x(x+2)-x2.1 = 2x2+4x-x2 = x2+4x 2. f(x) = x1/3 Df(x) = 1/3.x-2/3 = 1/(3.3Öx2) LL zaterdag 16 juni 2007
LL zaterdag 16 juni 2007
©2001-2024 WisFaq