Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking met gebroken functie en

Ik ben in de war met het volgende:

ik moest een functie differentieren. En vervolgens moest ik f'(x) = 5 doen

dat was:

1/3x · 1/ln2 · 3 = 5

Volgens mij moet je wel het getal e gebruiken, maar ik heb gene idee hoe.

Bij voorbaat dank.

M.Waag
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 16 juni 2007

Antwoord

Ik weet niet welke functie gedifferentieerd is, maar laten we aannemen dat je dat correct hebt gedaan.
Je probleem is nu om de vergelijking 3/3x.ln(2) = 5 op te lossen.
Je kunt in elk geval delen door 3, zodat het er nu op neerkomt om de vergelijking 1/x.ln(2) = 5 op te lossen.
Na het zogenaamde kruislings vermenigvuldigen wordt dit 5.x.ln(2) = 1 en daaruit vind jij dan wel de (al dan niet benaderde) waarde voor x.

MBL

MBL
zaterdag 16 juni 2007

©2001-2024 WisFaq