Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Booglengte in poolcoördinaten

Ik heb een klein probleempje met het opstellen van een booglengte.
De functie is r=3*cos4(q)
de formule die ik gebruik is ds=Ö(r(q)2+r'(q)2)
bij het uitwerken van de wortel loopt het fout kan iemand helpen bedankt!!

olaf
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 16 juni 2007

Antwoord

Als je ds-formule juist is, dan krijg je met behulp van de kettingregel de volgende vorm: ds = Ö(3*cos4(q))2 + (3*4*cos3(q)*-sin(q))2) =
Ö9*cos8(q) + 144cos6(q)*sin2(q)) en dat mogen we best een niet zo leuke formule noemen.
Dit zou je nu moeten integreren, maar of dat 'met het handje' kan/moet?


MBL

MBL
zaterdag 16 juni 2007

©2001-2024 WisFaq