Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Nulpunten

Hallo, ik hoop dat U me hierbij kunt helpen:
Wat zijn de 0punten van de formule 2x3-12x2+16x
Zelf ben ik tot hier gekomen
x3-6x2+8x=0
x3-x2+1,(1/3)x=0
Help wat nu? Moet het morgen inleveren :(

Claudi
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 14 juni 2007

Antwoord

2x3-12x2+16x=0
In alle termen zit een factor 2x. Breng deze eerst buiten haakjes:
2x(x2-6x+8)=0
Dus moet 2x=0 of x2-6x+8=0
x=0 of (x-4)(x-2)=0
x=0 of x=4 of x=2

hk
donderdag 14 juni 2007

©2001-2024 WisFaq