Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kegelsneden

Bepaal de vergelijking van de assen van de kegelsnede met vergelijking: 2x2+12xy+7y2-6x-6y+8=0

Hoe doe ik dit, beter gezegt: hoe begin ik hieraan ?

solo
3de graad ASO - dinsdag 12 juni 2007

Antwoord

Een as is een middellijn met hoofdrichting.
Bepaal eerst de hoofdrichtingen m1 en m2 uit: b".m2 + (a-a').m - b" = 0
Middellijnen zijn poollijnen van oneigenlijke punten.
Bepaal dus de poollijnen van (1,m1,0) en (1,m2,0).
Je vindt: 22x+33y-15=0 en 6x-4y+3=0

LL
woensdag 13 juni 2007

©2001-2024 WisFaq