Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Automatisch beveiligen van werkblad en resultaat afzonderlijk

Ik heb een reeks van 30 getallen. Bij de invoer van ieder getal afzonderlijk dient dit getal automatisch beveiligd te worden tegen overschrijven. Indien het laatste getal ingevoerd wordt dient het gehele werkblad automatisch beveiligd te worden. Is dit mogelijk in Excel en hoe??

Brigit
Student universiteit - dinsdag 12 juni 2007

Antwoord

Beste Brigitte

Het duurde even voor ik zelf een (mogelijke) implementatie gevonden heb.
Het is mogelijk, mits het toepassen van een creatieve werkwijze.

Dit is de VBA-code:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

' Controleer of de cel onbeveiligd is.
If Target.Locked = False Then

' Eerst de beveiliging van het werkblad opheffen
ActiveSheet.Unprotect

' Daarna de veranderde cel vergrendelen
Target.Locked = True

' Vervolgens het werkblad opnieuw beveiligen
ActiveSheet.Protect DrawingObjects:=True, Contents:=True, Scenarios:=True

End If

End Sub
Zoals je ongetwijfeld zelf al merkt, wordt telkens één cel meer beveiligd. Deze code zorgt er dus automatisch voor dat het ganse werkblad beveiligd is als alle cellen ingevuld zijn.

Voor een voorbeeld van de code, zie dit bestand.

Ik hoop dat je hiermee iets verder komt!

Martijn
maandag 18 juni 2007

 Re: Automatisch beveiligen van werkblad en resultaat afzonderlijk 

©2001-2024 WisFaq