Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 51007 

Re: Laplace getransformeerde

kphart,

ik ben even bezig geweest, en nu hep ik het volgende, hopende dat het goed is??

ik heb g(t)=(t2+4t+4)e tot de macht t *e zoals jij had berekend omgezet. nu heb ik het volgende:

t2=2/s3

4t=4*1/s2=4/s2

4=4/s

e tot demacht t = 1/s-1

e = ????

optellen levert (2+8s+12s)/s3

hopende dat u hier wat aan toe kunt voegen


gr karel

karel
Student hbo - maandag 11 juni 2007

Antwoord

Je zit op de goede weg, maar niet helemaal. Ten eerste ik zou t2 - 2/s3 (etc) schrijven want t2 is natuurlijk niet gelijk aan 2/s3. De functie f(t)=t2+4t+4 gaat inderdaad over in F(s)=2/s3+4/s2+4/s. Kijk nu in een tabel etf(t) gaat over in F(s-1)=2/(s-1)3+4/(s-1)2+4/(s-1) en, wegens de lineariteit gaat e*etf(t) over in e*F(s-1)

kphart
woensdag 13 juni 2007

 Re: Re: Laplace getransformeerde 

©2001-2024 WisFaq