Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 51285 

Re: Frisdrankberekening

wat ik uit moet rekenen is 1,24 miljard
1% van 1,24 miljard= antwoord x 11% = antwoord
1,24 miljard - laatste antwoord is verkoop 1991

1,24 miljard - 400 miljoen = antwoord

antwoord : 100 x 87 = antwoord

In totaal heb je 1,24 miljard liter frisdrank waarvan er 400 miljoen liter naar buitenland gaat

1,24 miljard - 400 miljoen = antwoord

kom er zelf namelijk niet uit omdat het rekenmachine dit niet kan

bedankt karen

karen
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 11 juni 2007

Antwoord

Ik snap er niks van... maar als er in 1992 1,24 miljard verkocht is en als dat dan 11% meer is dan in 1991 dan moet 'de verkoop in 1991', 'iets' oftewel 'x' keer 1,11 gelijk zijn aan 1,24 miljard.

x·1,11=1,24 dus.... x=1,24:1,11=... geeft je dan de verkoop in 1991. Maar dat kan met de tabel dus op veel verschillende manieren... Als 111% gelijk is aan 1,24, hoeveel is dan 1%? In 1991 was het 100%. Wat was dan de verkoop in 1991... Enzovoort....

En bij de tweede vraag weet ik nog steeds niet wat de vraag is... dus als je die nog even geeft?

O ja... 1,24 miljard is hetzelfde als 1.240.000.000 en 400 miljoen is gelijk aan 400.000.000. Je kan ook zeggen dat 1,24 miljard gelijk is aan 1240 miljoen... 1240 miljoen min 400 miljoen is 840 miljoen. Enzovoort...

Helpt dat?

WvR
maandag 11 juni 2007

©2001-2024 WisFaq