Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Substitutie, nulpunten, domein en bereik

Ik heb verschillende vragen over grafieken en functies, hopelijk kan iemand het me uitleggen.
Als ik de volgende functie oplos kom ik op 0 uit, maar het moet 8 zijn, hoe komt dat?
f(x)=x2-7x-10 voor x is gegeven -2

Als 2e vraag heb ik hoe je de nulpunten van deze formule kan uitrekenen.

Mijn 3e vraag is wat houd domein en bereik precies in?
alvast bedankt voor het helpen

Patric
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 3 november 2002

Antwoord

1.
f(-2)=(-2)2-7·-2-10=4+14-10=18-10=8
Een veel gemaakte fout komt door het gebruik van de rekenmachine en niet weten wat het verschil is tussen -2² en (-2)². Weet je het nog?

2.
x2-7x-10=0
Oplossen kan met ABC-formule!
Zie Abc-formule

3.
Zie Wat is een functie?

WvR
zondag 3 november 2002

©2001-2024 WisFaq