Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Simpele goniometrische vergelijking

Geachte helpers,

Ik ben momenteel bezig met de relatief simpele vergelijking sin(x)=cos(x) die ik algebraisch moet oplossen. Dit lukt mij echter niet helemaal, waardoor ik aan jullie wou vragen dit voor mij voor te doen. Ik heb immers een goede basis nodig voor de komende moeilijkere vragen.

Bij voorbaat dank,


Rudolph

Rudolp
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 7 juni 2007

Antwoord

Beste Rudolph,

Je weet dat cos(x) = sin(p/2-x) of omgekeerd, dan heb je een vergelijking van de vorm sin(a) = sin(b) of cos(a) = cos(b), dat kan je wel oplossen? Neem anders een kijkje op onze pagina over goniometrische vergelijkingen oplossen.

mvg,
Tom

td
donderdag 7 juni 2007

©2001-2025 WisFaq