Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Re: Re: Gulden Snede en de vierkantsvergelijking

Hee echt super dit snap ik! Maar toch nog even navragen. Dat kruislings vermenigvuldigen lukt mij niet echt... dat je x2 krijgt dat snap ik nog maar dan 1 keer x maakt dat plus x en dan hou je - 1 over? Klopt dit?

petra
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 6 juni 2007

Antwoord

Je doet zo iets als:
x·x=1·(1-x)
x2=1-x
x2+x-1=0
Enz...
Eén keer 'iets' is 'iets' zullen we maar zeggen...

WvR
woensdag 6 juni 2007

©2001-2024 WisFaq