Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gulden Snede en de vierkantsvergelijking

Hallo.

Ook wij doen een werkstuk over de Gulden Snede en nu moeten we uitleggen hoe we aan de vierkantsvergelijking komen. We hebben de afleiding gevonden: Stellen we BC = 1 en AC = x, dan is AB = x + 1.
Dan volgt uit AB : AC = AC : BC, dat
(x + 1)/x = x / 1
zodat x2 - x - 1 = 0
Maar nu weten we niet waarom dat zo is. Zou u ons daarmee kunnen helpen?

Hartelijk bedankt

petra
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 4 juni 2007

Antwoord

Als je bedoelt waarom AB:AC=AC:BC dan kan je 's kijken op:

Of bedoel je dat niet?

WvR
maandag 4 juni 2007

©2001-2024 WisFaq