\require{AMSmath} Deelbaarheid Hoe bewijs je dat (2n)! deelbaar is door (n!)2Ik kom niet verder dan dat 2n een even getal is :-s sophie 3de graad ASO - zondag 3 juni 2007 Antwoord Denk eens aan combinatoriek, het onderdeel van de kansrekening waarin vragen worden beantwoord die gaan over "op hoeveel manieren kun je ....."?Met 2n boven n wordt bedoeld: hoeveel manieren zijn er om een greep van n voorwerpen uit een collectie van 2n voorwerpen te pakken?Uiteraard is dit een geheel aantal.Qua berekening zou je 2n boven n bepalen door (2n)! te delen door n! en ook door (2n-n)! = n!. En dus is hetgeen je wilde bewijzen waar.Er is hier gebruik gemaakt van de regel n boven k = n!/k!.(n-k)!MBL MBL zondag 3 juni 2007 Re: Deelbaarheid ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe bewijs je dat (2n)! deelbaar is door (n!)2Ik kom niet verder dan dat 2n een even getal is :-s sophie 3de graad ASO - zondag 3 juni 2007
sophie 3de graad ASO - zondag 3 juni 2007
Denk eens aan combinatoriek, het onderdeel van de kansrekening waarin vragen worden beantwoord die gaan over "op hoeveel manieren kun je ....."?Met 2n boven n wordt bedoeld: hoeveel manieren zijn er om een greep van n voorwerpen uit een collectie van 2n voorwerpen te pakken?Uiteraard is dit een geheel aantal.Qua berekening zou je 2n boven n bepalen door (2n)! te delen door n! en ook door (2n-n)! = n!. En dus is hetgeen je wilde bewijzen waar.Er is hier gebruik gemaakt van de regel n boven k = n!/k!.(n-k)!MBL MBL zondag 3 juni 2007
MBL zondag 3 juni 2007
©2001-2024 WisFaq