Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Zandbak probleem

Ben ik weer. Deze keer het onderstaande probleem:

Tijdens een regenbui, waarbij er 0,2 l water per m2 per seconde valt, wordt een zandbak afgesloten. De zandbak heeft een hoogte van 40 cm, een breedte van 80 cm en een lengte van 160 cm. De bak wordt gesloten door in de lengterichting een deksel over de bak te schuiven.
Hoeveel water komt er tijdens het sluiten in de zandbak indien deze wordt dichtgeschoven :
a. met een versnelling van 0,2 m/s2 ?
b. met een versnelling van 0,2t m/s2 ?

Nu opgave a lukte wel hier kwam ik op een 0.512 liter. alleen opgave b daar gaat het mis. Ik weet wel dat de snelheid bij opgave B er eigenlijk als volgt uitziet:

V=V0-òa(t) dt

Alleen hoe kan ik dit gebruiken om opgave B te berekenen?

alvast weer hartelijk dank!

gr
Edwin

edwin
Student hbo - donderdag 31 mei 2007

Antwoord

Beste Edwin,

Het klopt wel. Alleen een paar details. Ik denk dat de snelheid toeneemt. Dus: v = v0 + òa(t)dt. Verder zal de beginsnelheid wel nul zijn. Wat je dus nog moet doen is de integraal uitreken. a(t) = 0.2t. Dus moet je de integraal van 0.2t berekenen.

Gaat het zo lukken? Groet. Oscar.

os
vrijdag 1 juni 2007

©2001-2025 WisFaq