Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Determinant

Ik heb vraag waarvan de bewering is dat het product van de 2 antwoorden -8 zou zijn. Maar hier kom ik niet uit.
x2  x  -x
-5 2 -1 =0
2 -3 1

Ik doe:
-5 2 x2 x x2 x
(+)-x . 2 -3 (-) -1 . 2 -3 (+) 1 . -5 2 =0

x . 15-4 + -3x2 - 2x + 2x2 -5x =0

x . 11 + -1x2 -7x = 0

klopt dit ? verder kom ik niet.

Jelle

Jelle
Student hbo - donderdag 31 mei 2007

Antwoord

Beste Jelle,

Je hebt twee kleine foutjes wanneer je je 2x2-minoren uitrekent:
- bij de eerste minor heb je -x en schrijf je daarna x ipv -x, dus -11x.
- bij de laatste minor, daar is het 2x2-(-5)x dus 2x2+5x en niet 2x2-5x.

Dat geeft dan -8x-x2 = 0 met als oplossingen x = 0 en x = -8.

mvg,
Tom

td
donderdag 31 mei 2007

©2001-2024 WisFaq