\require{AMSmath} Maximale waarde Ik heb de kromme F X=cos(3t) Y=sin(2t) Ik wil de coördinaten van de punten van F met maximale y-coördinaten bereken. Ik weet dat dit met de afgeleide moet; hiervoor heb ik berekend: X’= -3sin(3t) Y’= 2cos(2t) Hierna moet ik deze gelijk stellen aan 0 X’= -3sin(3t) = 0 Y’= 2cos(2t) = 0 Vanaf weet ik niet meer hoe ik verder moet gaan. Zou iemand mij hiermee kunnen helpen??? bedankt, pim pim Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 31 mei 2007 Antwoord Als het alleen om de maximale y coordinaat gaat hoef je alleen maar y'=0 op te lossen en 2cos(2t)=0 oplossen is toch niet zo moeilijk? kphart donderdag 31 mei 2007 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb de kromme F X=cos(3t) Y=sin(2t) Ik wil de coördinaten van de punten van F met maximale y-coördinaten bereken. Ik weet dat dit met de afgeleide moet; hiervoor heb ik berekend: X’= -3sin(3t) Y’= 2cos(2t) Hierna moet ik deze gelijk stellen aan 0 X’= -3sin(3t) = 0 Y’= 2cos(2t) = 0 Vanaf weet ik niet meer hoe ik verder moet gaan. Zou iemand mij hiermee kunnen helpen??? bedankt, pim pim Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 31 mei 2007
pim Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 31 mei 2007
Als het alleen om de maximale y coordinaat gaat hoef je alleen maar y'=0 op te lossen en 2cos(2t)=0 oplossen is toch niet zo moeilijk? kphart donderdag 31 mei 2007
kphart donderdag 31 mei 2007
©2001-2025 WisFaq