Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 50456 

Re: Bewijs met cosinusregel

Maar dan staat er:
a2+b2+c2-bccosa-accosb-abcosg=bccosa+accosb+abcosg
dus
a2+b2+c2-2bccosa-2accosb-2abcosg=0
Klopt dit?

Kevin
2de graad ASO - woensdag 30 mei 2007

Antwoord

ongeveer. maar om precies te zijn is het dit:
1/2*(a2+b2+c2)
= 1/2*(b2+c2-2bccosa+a2+c2-2accosb+a2+b2-2abcosg)
= 1/2*(2a2+2b2+2c2-2bccosa-2accosb-2abcosg)
= a2+b2+c2-bccosa-accosb-abcosg

dus: 1/2*(a2+b2+c2) = bccosa+accosb+abcosg
dat is natuurlijk wel weer wat jij hebt.

os
woensdag 30 mei 2007

 Re: Re: Bewijs met cosinusregel 

©2001-2025 WisFaq