Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lineair verband

Wat zijn de belangrijkste dingen over een lineair verband?

jildau
Leerling bovenbouw vmbo - dinsdag 29 mei 2007

Antwoord

Heel kort:

formule: y=ax+b
a:richtingscoëfficiënt
(0,b) is het snijpunt met de y-as

Iets langer:

Lineair verband. y = a·x + b.
Dan is 'a' het hellingsgetal of richtingscoëfficient. Deze kun je vinden door de verandering van y te delen door de verandering van x.

Onthouden: q51041img1.gif

Het punt (0,b) is het snijpunt met de y-as. De waarde van b kun je vinden als je kijkt naar de waarde van y als x = 0. Je kunt b ook vinden door een punt van de grafiek in te vullen.

Zie ook:

WvR
dinsdag 29 mei 2007

©2001-2024 WisFaq