Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Standaarddeviatie bereken met een Casio rekenmachine

Er wordt heel veel uitgelegd hoe je dit moet doen met een texas-instrument, maar niet voor de Casio, kunt U dit mij misschien uitleggen?

In het boek De schaal van Richter en andere getallen uit 1990 stelt Hans van Maanen dat de IQ-scores normaal verdeeld zijn met een gemiddelde van 100 en dat 70% van de mensen een IQ heeft tussen 84 en 116.

Kijk of de standaarddeviatie ongeveer 15 is.


Beelek
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 28 mei 2007

Antwoord

In dat geval geldt:

X~Norm met:
m=100
s=?
en P(84X116)=0,7

Met de CASIO CFX-9850GB PLUS kan je dit controleren met:

Normal C.D
Lower:84
Upper:116
s:15
m:100
Execute


Geeft 0,71387.... Klopt!

Dus dat is het probleem niet lijkt me...

WvR
maandag 28 mei 2007

©2001-2024 WisFaq