Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 50976 

Re: Loxodroom

VB (F)= 60 x 180/p x ln (natuurlijke logaritme) tan (45°+F/2)
Die formule heb ik nog op internet gevonden. er stond ook een voorbeeldopgave bij waarbij ook de formules in de eerste vraag worden gebruikt

We willen van A (36°12’.0 N, 005°50’.0 W), naar B(42°50’.0 N, 073°40’.0 W)

Volgens een loxodroom:
Veranderende lengte: -67.8
Veranderende breedte: 6.6
Vergrotende breedte: 8.6100
Koers = arctan (veranderende lengte / vergrotende breedte) = 277º.2
Verheid = 60*veranderende breedte / cos(koers) = 3160.8 nm

Maar nu zit ik nog steeds met die vergrotende breedte want ik kom niet op het antwoord uit als ik alles invoer en ik snap niet wat ik moet invoeren bij F want wat ik ook doe ik kom niet op die 8.6100, dus wat moet ik dan invoeren bij F?

Inge
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 27 mei 2007

Antwoord

Beste Inge,

Dit werd me even te warrig. Ook de wikipedia werd me niet duidelijk. Ik heb maar even uitgezocht hoe een loxodroom in elkaar zit en de wikipedia aangepast. Zou jij daar eens even willen kijken? In ieder geval krijg ik zonder problemen de juiste koers en afstand voor jouw oefenopgave. Bedenk daarbij wel dat je hoeken in radialen om moet rekenen en dat je de omtrek van de aarde nodig hebt.

Als de pagina niet duidelijk is hoor ik het graag. Groet. Oscar.

os
maandag 28 mei 2007

 Re: Re: Loxodroom 

©2001-2024 WisFaq