Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hypothese toetsen

Ik moet nu een overschrijdingskans uitrekenen met mijn rekenmachine (Ti-83 Plus) d.m.v. de Z-Test. Dit lukt allemaal wel.
Input: Stats
u=82,3
sigma=3,8
x=83,4
n=100
u: u0

Dan krijg ik het volgende scherm:
u82,3
z=2,8947
p=0,00189
x=83,4
n=100

nou wilde ik weten wat die z inhoudt

Wouter
Student hbo - zondag 27 mei 2007

Antwoord

z heeft te maken met de standaard normale verdeling.

z = (x-m)/s

Zie 4. Normale verdeling

wl
zondag 27 mei 2007

©2001-2024 WisFaq