Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Onbepaalde integralen

Dag beste,
de volgende functies moet integreren maar bij deze zit il vast als een blok en misschien kunt u mij op weg helpen.

1. intrgaal van (x2-9)/x2+9)dx

2. intrgaal van ln (2 + x2 )dx

3. intrgaal van (x3)/(1-x)dx

alvast bedankt

Bart
Overige TSO-BSO - zaterdag 26 mei 2007

Antwoord

Beste Bart,

Een voorzetje voor elke opgave:

1) (x2-9)/(x2+9) = (x2+9-18)/(x2+9) = 1-18/(x2+9).
2) pas partiële integratie toe met f(x) = ln(2+x2) en dg(x) = dx.
3) voer de deling uit of stel y = 1-x en splits dan de breuk.

Probeer je verder? Laat maar weten waar het nog niet echt lukt.

mvg,
Tom

td
zaterdag 26 mei 2007

 Re: Onbepaalde integralen 

©2001-2024 WisFaq