\require{AMSmath} Logaritmen gelijkgesteld Ik moet Â2log(5-x)=2-Â2logx oplossen.Tot nu toe heb ik dit gevonden:Â2log(5-x)=Â2log4-Â2logx=ln(5-x)/ln2 = ln4/ln2-lnx/ln2=ln(5-x)=ln4-lnxVeel verder kom ik helaas niet terwijl volgens mij de oplossing voor de hand ligt.Alvast bedankt voor de hulp. Mark Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 26 mei 2007 Antwoord Er geldt 2log4 - 2logx = 2log(4/x). Je krijgt dan 5-x=4/x op te lossen, kphart zaterdag 26 mei 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik moet Â2log(5-x)=2-Â2logx oplossen.Tot nu toe heb ik dit gevonden:Â2log(5-x)=Â2log4-Â2logx=ln(5-x)/ln2 = ln4/ln2-lnx/ln2=ln(5-x)=ln4-lnxVeel verder kom ik helaas niet terwijl volgens mij de oplossing voor de hand ligt.Alvast bedankt voor de hulp. Mark Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 26 mei 2007
Mark Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 26 mei 2007
Er geldt 2log4 - 2logx = 2log(4/x). Je krijgt dan 5-x=4/x op te lossen, kphart zaterdag 26 mei 2007
kphart zaterdag 26 mei 2007
©2001-2024 WisFaq