Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Uitdrukken in cos

He,
kan iemand mij hiermee helpen?

Ik moet cos(3t) uit drukken in cos(t)?

Ikzelf denk dat ik in de richting van cos(2t +t) moet denken maar dat weet ik dus niet helemaal zeker?

groeten doeska

doeska
Leerling bovenbouw vmbo - woensdag 23 mei 2007

Antwoord

Je begint goed. Na cos(3t) te hebben geschreven als cos(2t+t) kun je hier één van de zogenaamde somformules op toepassen. Je krijgt:
cos(2t+t) = cos(2t).cos(t) - sin(2t).sin(t)

Omdat je naar een uitdrukking toe wilt met cos(t), moet er nog iets gebeuren met cos(2t) en ook met sin(2t).
Via cos(2t) = 2cos2(t) - 1 en sin(2t) = 2sin(t)cos(t) gaat dat je vast wel lukken.

MBL

MBL
woensdag 23 mei 2007

©2001-2024 WisFaq