Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule herschrijven/ omzetten

Gegeven is dat
G= 206,84 - 77 · W - 0.93 · Z
G= 100
Hieruit wordt Z= 115 - 83 · W

Hoe los ik dit algabraisch op?

Janny
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 22 mei 2007

Antwoord

Oplossen van 100=206,84-77W-0,93Z gaat als volgt:
0,93Z=106,84-77W
Z=(106,84-77W)/0,93
Ik zou dan krijgen Z=114,882 - 82,7957*W
Punt 1 is maar de vraag of je de getallen 114,882 en 82,7957 zomaar even op gehele getallen mag afronden.
Punt 2 beschrijft Z=114,882 - 82,7957*W een verband tussen Z en W waaraan vele combinaties van Z en W voldoen.
Zonder dat je een van de twee Z of W weet valt hier verder niets meer aan op te lossen, algebraisch of niet.

hk
dinsdag 22 mei 2007

©2001-2024 WisFaq