\require{AMSmath} Hoe krijg ik men macht naar benede? hallo iedereen, we moeten voor wiskunde een oefening oplossen via partiele integratie : we moete dus de integrale zoeke van sinx . cos 5x . dx dus ik stel vast: u= cos5x D(cosx) v'=sinx u'= 5cos4x . (-sinx) v= (-cosx) dus de formule is nu: = cos5x . (-cosx)-I -cosx.5cos4x . (-sinx) . dx = -cos6x +5 Icos5x . (-sin x) nu stel ik: u= cos5x. d(cosx v'= -sinx u'= 5cos4x . (-sinx) v= cos x zoals jullie zien is mijn macht niet gedaalt terwijl deze eigelijk zou moete dale, zien jullie wat ik verkeerd doe? bram t Overige TSO-BSO - maandag 21 mei 2007 Antwoord Bram, Zo moeilijk is dit niet:̣sinx cos5xdx=̣cos5xd(-cosx)= -̣y5dy met y= cosx.Dus partieël is niet nodig. kn maandag 21 mei 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hallo iedereen, we moeten voor wiskunde een oefening oplossen via partiele integratie : we moete dus de integrale zoeke van sinx . cos 5x . dx dus ik stel vast: u= cos5x D(cosx) v'=sinx u'= 5cos4x . (-sinx) v= (-cosx) dus de formule is nu: = cos5x . (-cosx)-I -cosx.5cos4x . (-sinx) . dx = -cos6x +5 Icos5x . (-sin x) nu stel ik: u= cos5x. d(cosx v'= -sinx u'= 5cos4x . (-sinx) v= cos x zoals jullie zien is mijn macht niet gedaalt terwijl deze eigelijk zou moete dale, zien jullie wat ik verkeerd doe? bram t Overige TSO-BSO - maandag 21 mei 2007
bram t Overige TSO-BSO - maandag 21 mei 2007
Bram, Zo moeilijk is dit niet:̣sinx cos5xdx=̣cos5xd(-cosx)= -̣y5dy met y= cosx.Dus partieël is niet nodig. kn maandag 21 mei 2007
kn maandag 21 mei 2007
©2001-2024 WisFaq