Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Waardes uitdrukken

Hallo mensen van wisfaq,

Ik heb de parametervoorstelling:

x = 6cos(t) + 2cos(3t)
y = 2 + 2cos(2t)

Hoe kan ik cos(2t) uitdrukken in cos(t), Hoe moet ik deze parametervoorstelling dan verbouwen?

Als iemand mij hiermee zou kunnen helpen zou ik erg geholpen zijn.

Groeten

doeska
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 21 mei 2007

Antwoord

Beste Doeska,

Je kan cos(2t) schrijven in functie van cos(t) via:

cos(2t) = 2.cos2(t)-1

Maar wat wil je daar precies mee doen, wat bedoel je met "verbouwen" en wat is de opgave?

mvg,
Tom

td
maandag 21 mei 2007

©2001-2024 WisFaq