Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 50846 

Re: Winstfunctie van GRM en Gsm`s

Tot hier had ik het ook , maar hoe bekom ik tot de winstfunctie, moet je dan dit doen voor x ? (22.8-0.2x)x-40x en voor y= 148(20-0.4x) - 100(20-0.4x) ? en dan de som van x en y nemen ?

mortaz
3de graad ASO - zondag 20 mei 2007

Antwoord

Totale winstfunctie wordt: TW = (winst per gsm)·aantal gsm + (winst per grm)·aantal grm = (22,8-0,2x)·x + 108·(20-0,4·x).
Dat is een kwadratische functie met grafiek een bergparabool. Dus krijg je een maximum voor de winst. Wat je dus moet doen is die winstfunctie uitwerken. Vervolgens bepaal je voor welke x je het maximum vindt (gebruik hiervoor afgeleide of formule van de top). En als je die x dan weet kan je ook y berekenen en de totale winst.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
zondag 20 mei 2007

©2001-2024 WisFaq