Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 50854 

Re: Eeuwig durende rente

Je hebt gelijk het rentepercentage is 8%

bruce
Student hbo - zaterdag 19 mei 2007

Antwoord

Aangenomen dat je die 112 ook mee moet nemen moet je bij die 112 een jaar rente berekenen om naar 2012 te gaan.
Die bedragen 115 leveren (met rente) een (oneidige) meetkundige rij op met aanvangsterm a=115 en r=1/1,08.
Voor zo'n oneindige meetkundige rij bestaat er een somformule: S=a/1-r.
Zoek het zelf even na. Wanneer je dit goed combineert moet je daar wel uit kunnen komen.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
zondag 20 mei 2007

©2001-2024 WisFaq