Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 50824 

Re: Goniometrische vergelijking

Hallo Tom,

Ik kom dan uit op
3x-4x3=2x2-1

of 4x3+2x2-3x-1=0
en met Horner :
x+1)(4x2-2x-1)=0
oplossingen zijn dan
x=-1 ; x=3/4 ; x=-1/4
En nu verder ....,
Groeten,
Rik

Rik Le
Ouder - donderdag 17 mei 2007

Antwoord

Beste Rik,

Hoezo verder, je hebt toch opgelost naar x?

Je moet wel je oplossingen van 4x2-2x-1 = 0 nog eens nakijken.

mvg,
Tom

td
vrijdag 18 mei 2007

 Re: Re: Goniometrische vergelijking 

©2001-2025 WisFaq