Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 50814 

Re: Re: Snijpunten berekenen

Jaa bedankt. Maar het klinkt misschien een beetje raar maar ik kom er nog steeds niet uit. Ik kom namelijk uit op =
-x^2 + 2x + 3= 0

en dan gebruik ik de ABC formulen en krijg ik dus als antwoord 3 of -1.
terwijl er in mijn antwoordenformulier de coordinaten (5,3) staat. Kan je me nogmaals helpen?? Ik hoop het...

mirjam
Student hbo - woensdag 16 mei 2007

Antwoord

Beste Mirjam,

Nu valt me op dat je vorige stap niet helemaal klopt. Kwadrateren van Ö(2x-1) geeft gewoon 2x-1 en als je (x-2) kwadrateert, krijg je (x-2)2 = x2-4x+4. Dus: 2x-1 = x2-4x+4 Û x2-6x+5 = 0

Begrijp je dat dit klopt? Kan je de vergelijking nu oplossen?

mvg,
Tom

td
woensdag 16 mei 2007

©2001-2024 WisFaq