\require{AMSmath} Snijpunten berekenen Hallo,Ik heb een vraag. Ik moet van de volgende twee formules het snijpunt berekenen.f(x) = Ö(2x-1)g(x)= x-2Als ik logisch nadenk, dan weet ik wel wat de coördinaten zijn van dit snijpunt. Maar hoe kom ik hier achter d.m.v. berekenen?? mirjam Student hbo - woensdag 16 mei 2007 Antwoord Beste Mirjam,De snijpunten zijn de gemeenschappelijke punten van beide functies, stel dus f(x) gelijk aan g(x) en los die vergelijking op naar x. Dus:Ö(2x-1) = x-2Een eerste stap, om de vierkantswortel kwijt te spelen, is beide leden kwadrateren. Let wel op dat je hierbij de nodige voorwaarden stelt.mvg,Tom td woensdag 16 mei 2007 Re: Snijpunten berekenen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Ik heb een vraag. Ik moet van de volgende twee formules het snijpunt berekenen.f(x) = Ö(2x-1)g(x)= x-2Als ik logisch nadenk, dan weet ik wel wat de coördinaten zijn van dit snijpunt. Maar hoe kom ik hier achter d.m.v. berekenen?? mirjam Student hbo - woensdag 16 mei 2007
mirjam Student hbo - woensdag 16 mei 2007
Beste Mirjam,De snijpunten zijn de gemeenschappelijke punten van beide functies, stel dus f(x) gelijk aan g(x) en los die vergelijking op naar x. Dus:Ö(2x-1) = x-2Een eerste stap, om de vierkantswortel kwijt te spelen, is beide leden kwadrateren. Let wel op dat je hierbij de nodige voorwaarden stelt.mvg,Tom td woensdag 16 mei 2007
td woensdag 16 mei 2007
©2001-2024 WisFaq