Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Berekenen van reele fourier-coefficienten

ik heb van een functie de complexe fourier-coefficienten
a0=0
an=(1/2+2jn)-(2/n)
nu is mijn vraag wat zijn dan de reele fourier-coefficienten?

karel
Student hbo - dinsdag 15 mei 2007

Antwoord

Correctie nav opmerkingen van kphart:

Met de complexe coefficienten ontwikkel je de functie als:
f(t) = som_{n van -inf tot inf} a(n)·exp(int)
Met reeele coefficienten als:
f(t) = som_(n van 0 tot inf} b(n)·cos(nt)+c(n)·sin(nt)

De relatie is: b(n) = a(n)+a(-n) en: c(n) = i(a(n)-a(-n))

Nog een opmerkingen: het lijkt erop dat de reeks met jouw fourriercoefficienten niet convergeert.

os
dinsdag 15 mei 2007

©2001-2024 WisFaq