Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentiaalvergelijking

hoe los ik de volgende differentiaalvergelijking op ?

y''-2y'+5y= 3d(t) met y(0)=2 en y'(0)=-2

karel
Student hbo - dinsdag 15 mei 2007

Antwoord

Karel,
Neem L(y)=Y met L de Laplace getransformeerde.Toegepast op de diff.vgl. geeft :(s2-2s+5)Y=3,zodat Y= 3/(s2-2s+5)=3/((s-1)2+4).Nu weer terug naar y.Dat moet lukken.

kn
woensdag 16 mei 2007

 Re: Differentiaalvergelijking 

©2001-2024 WisFaq