Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Functie

Hoe doe ik dit?
1/3p-2x = 0 + kp
Ik wil alles naar rechts verplaatsen zodat ik aan de linkerkant 0= krijg. Ik kom niet helemaal uit met de -!!
Doe eerst -1/3 en daarna /-2
volgens mijn berekening zou het antwoord dat 1/6p-1/2kp moeten zijn, maar volgens het antwoord zou dit + moeten zijn!

Saskia
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 15 mei 2007

Antwoord

Denk eraan dat die k·p erbij staat. En die k mag een willekeurig geheel getal zijn. Dan is 1/6p+1/2kp toch hetzelfde als 1/6p-1/2kp. Omdat je voor k alle gehele getallen mag kiezen krijg je daarmee precies dezelfde oplossingen (kies maar bij de ene k=-3 en bij de andere k=3).

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
donderdag 17 mei 2007

©2001-2024 WisFaq