Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 3150 

Re: Riemann som

Jah dat snap ik wel,dat is niet zo moeilijk. Maar hoe zit het nou als je dit moet gaan uitrekenen met je grafische rekenmachine, ik snap namelijk niet hoe je het moet invoeren. Ik heb wel de handleiding erbij gepakt. Hoe kom je nou van y=x2 tussen x=0 en x=1. Bij dit:

opp = $\sum$1/10 · (x/10)2

Boven dat $\sum$-teken moet nog een 10 staan en eronder een x=1

ALs ik weet hoe je van dat eerste naar het tweede gaat dan kan ik het gewoon invoeren, dus als iemand me alsjeblieft kan helpen

Aniek
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 15 mei 2007

Antwoord

Als je begint met n = 1 dan is de oppervlakte
van het eerste staafje = 0,12*0,1 = 0,001

Rijenscherm Ti-83/Ti-84

q50780img1.gif

Een andere methode met de Ti-83/Ti-83 is :

Y1 = x2
sum(seq(y1(0.1x)*0.1,x,1,10))= 0,385

Zie Sommaties

wl
dinsdag 15 mei 2007

©2001-2024 WisFaq