Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Functie

Hallo,
kunnen jullie me helpen bij deze oefening:

Bepaal de assymptoten van de functie:
y=x-ln(1+x)

Bedankt!!

Jole
Student Hoger Onderwijs België - zondag 13 mei 2007

Antwoord

Even frikkig doen: het is asymptoot en niet assymptoot.

De grafiek van h(x)=ln(x) heeft een verticale asymptoot met vergelijking x=0.
De grafiek van y=x-ln(1+x) heeft dus een verticale asymptoot met vergelijking x=-1.

hk
zondag 13 mei 2007

©2001-2024 WisFaq