Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Grafiek schetsen

Hallo,

Ik heb een vraag. Ik moet de volgende garfiek schetsen
f:x- e2-x

Bij het schetsen van deze grafiek moet ik dus e tot de tweede 2 doen (= 7.389) en min x.
x  0          1        2       3
---------------------------------------
y 7.389 2.718 1 0.368
ik heb het bovenstaande dan berekend. de volgende vraag is dan: Bereken de richtingscoefficient van de raaklijn aan de grafiek van f in het punt (2,1). Ik weet niet hoe ik dit moet doen. Kan iemand mij helpen?

mirjam
Student hbo - zondag 13 mei 2007

Antwoord

Om de raaklijn te bepalen aan de grafiek van f in het punt (2,1) gebruik je de afgeleide.

f'(x)=e2-x·-1=-e2-x

f'(2)=-1

Dus de raaklijn wordt y=-x+b. Vul (2,1) in en bereken b. Je hebt dan de vergelijking van de raaklijn gevonden. Lukt dat?

WvR
zondag 13 mei 2007

©2001-2024 WisFaq