Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formules met het e-getal differentiëren

Hoi,
Ik ben een hoofdstuk van wiskunde over exponentiële en logaritmische functies aan het maken. Hierbij ben ik het getal van Euler tegengekomen. Nu moet ik bij een bepaalde opgave een aantal functies met het getal e differentiëren, maar zelfs met de uitwerkingen erbij kom ik er niet uit.. Ik begrijp gewoon niet goed hoe het werkt. Zouden jullie daarom misschien de volgende drie opgaven duidelijk uit kunnen leggen?

Bereken van de volgende functies de afgeleide. Gebruik waar nodig de productregel, de quotiëntregel en de kettingregel.

1. f(x)= x3·ex2
2. f(x)= esin 2x
3. f(x)= (2ex - 3)/(ex+1)

Alvast bedankt!

Margot
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 13 mei 2007

Antwoord

Op 5. Rekenregels voor het differentiëren kan je meer vinden over de rekenregels voor het differentieren. De uitwerkingen van je opgaven heb ik op 7. Meer voorbeelden gezet.

WvR
zondag 13 mei 2007

©2001-2024 WisFaq