\require{AMSmath} Regels logaritmen Hallo,Ik heb hier een vergelijking met een ln functie en zou y er moeten uithalen om de oplossing te bekomen. (oef. van differentiaalvergelijkingen)ln(y+4)=1/x+CNu hoe kan ik hier y uithalen en welke regels zijn van toepassing om dit te doen, want heb nog zo een paar oefeningen zoals:ln(x+1)=1/2·ln(2y+3)Zou je dat in stapjes kunnen uitleggen met de gebruikte rekenregels zodat ik bij andere oefeningen verder kan?thx! Kornee Student Hoger Onderwijs België - zondag 13 mei 2007 Antwoord Op 1. Rekenregels machten en logaritmen kan de regenregels vinden. De 'kunst' is natuurlijk om op het juiste moment de juiste regel te gebruiken. ..en bij het tweede voorbeeld: Je moet maar kijken welke stappen je niet begrijpt en dan maar vragen... WvR zondag 13 mei 2007 Re: Regels logaritmen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Ik heb hier een vergelijking met een ln functie en zou y er moeten uithalen om de oplossing te bekomen. (oef. van differentiaalvergelijkingen)ln(y+4)=1/x+CNu hoe kan ik hier y uithalen en welke regels zijn van toepassing om dit te doen, want heb nog zo een paar oefeningen zoals:ln(x+1)=1/2·ln(2y+3)Zou je dat in stapjes kunnen uitleggen met de gebruikte rekenregels zodat ik bij andere oefeningen verder kan?thx! Kornee Student Hoger Onderwijs België - zondag 13 mei 2007
Kornee Student Hoger Onderwijs België - zondag 13 mei 2007
Op 1. Rekenregels machten en logaritmen kan de regenregels vinden. De 'kunst' is natuurlijk om op het juiste moment de juiste regel te gebruiken. ..en bij het tweede voorbeeld: Je moet maar kijken welke stappen je niet begrijpt en dan maar vragen... WvR zondag 13 mei 2007
WvR zondag 13 mei 2007
©2001-2024 WisFaq