\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 50717 Re: Re: Intermediates berekenen RK4-methode Het zal dan wellicht aan de konstanten liggen. Dit zijn ze: In de formule: Q = CdAg (2gh)^0,50 is: Cd: een dimensieloze constante met de waarde 0,85 Ag: de oppervlakte van een gat 20 mm2 (20E-6 m2) g: de gravitatieconstante m.s-2 Om K te berekenen kan je dan toch gewoon de formule zo schrijven: Q = CdAg * 2g^0,5 * (h^0,5) Het vetgedrukte is dan toch K? Of bedoelde je heel iets anders en ben ik ver uit de richting? RS Student hbo - vrijdag 11 mei 2007 Antwoord Dag Robert, Ja hoor. Ik vind ook: Hv =1.20 m hoogte vat Dv = 0.50 m diameter vat Ag = 20*10-6 m2 oppervlakte van een gat Cd = 0.85 constante g = 9.81 m/s2 gravitatieconstante h_i = a_i-x q_i = Cd*Ag*(2*g*h_i)0.5 = K*h_i0.5 x' = åq_i/(p*((Dv/2)^2))= a*åq_i K=Cd*Ag*(2*g)0.5 = 7,5x10-5 m2.5/s a = 1/(p*((Dv/2)^2)) = 0,19 m-2 os vrijdag 11 mei 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Het zal dan wellicht aan de konstanten liggen. Dit zijn ze: In de formule: Q = CdAg (2gh)^0,50 is: Cd: een dimensieloze constante met de waarde 0,85 Ag: de oppervlakte van een gat 20 mm2 (20E-6 m2) g: de gravitatieconstante m.s-2 Om K te berekenen kan je dan toch gewoon de formule zo schrijven: Q = CdAg * 2g^0,5 * (h^0,5) Het vetgedrukte is dan toch K? Of bedoelde je heel iets anders en ben ik ver uit de richting? RS Student hbo - vrijdag 11 mei 2007
RS Student hbo - vrijdag 11 mei 2007
Dag Robert, Ja hoor. Ik vind ook: Hv =1.20 m hoogte vat Dv = 0.50 m diameter vat Ag = 20*10-6 m2 oppervlakte van een gat Cd = 0.85 constante g = 9.81 m/s2 gravitatieconstante h_i = a_i-x q_i = Cd*Ag*(2*g*h_i)0.5 = K*h_i0.5 x' = åq_i/(p*((Dv/2)^2))= a*åq_i K=Cd*Ag*(2*g)0.5 = 7,5x10-5 m2.5/s a = 1/(p*((Dv/2)^2)) = 0,19 m-2 os vrijdag 11 mei 2007
os vrijdag 11 mei 2007
©2001-2024 WisFaq