\require{AMSmath} Exacte oplossing van Logaritmen Hallo,Ik zit met een logaritme die ik exact moet oplossen maar ik kom er niet uit hij gaat als volgt:1+2LOG(x+3) = 2LOGxalvast bedankt! Sandra Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 11 mei 2007 Antwoord Ik vermoed dat er iets mis is met deze opgave.1 + 2log(x+3)= 2log(x)2log(2) + 2log(x+3) = 2log(x)2log(2(x+3)) = 2log(x)2(x+3) = x..x = -6voldoet niet want de voorwaarde voor 2log(x) is dat x 0 Zie Rekenregels machten en logaritmen wl vrijdag 11 mei 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Ik zit met een logaritme die ik exact moet oplossen maar ik kom er niet uit hij gaat als volgt:1+2LOG(x+3) = 2LOGxalvast bedankt! Sandra Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 11 mei 2007
Sandra Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 11 mei 2007
Ik vermoed dat er iets mis is met deze opgave.1 + 2log(x+3)= 2log(x)2log(2) + 2log(x+3) = 2log(x)2log(2(x+3)) = 2log(x)2(x+3) = x..x = -6voldoet niet want de voorwaarde voor 2log(x) is dat x 0 Zie Rekenregels machten en logaritmen wl vrijdag 11 mei 2007
Zie Rekenregels machten en logaritmen
wl vrijdag 11 mei 2007
©2001-2024 WisFaq