Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte

hallo,

ik kom niet verder met de volgende opgave, kunt u mij daarbij helpen?
y=x^(3/2), (0x1), om de x-as roteren.
ik sla een enkele stappen over;
128/243pòu4Ö(1+u2)dx, ondergrens = 0, bovengrens=3/2
u=sinhz
du=coshz
sin4h(z)Ö(1+sin2h(z))· cosh(z)
sin4h(z)cosh(z)cosh(z)
sin4h(z)cos2h(z)
sin4h(z)(cos(2z+1)/2)
hoe werk ik dit verder uit?
mathematica geeft als uitkomst:
4/243p(21Ö[13]+2arcsinh(3/2)?

bij voorbaat hartelijk dank
gr.
moos

moos
Student hbo - woensdag 9 mei 2007

Antwoord

Dag moos,

Hoe kom je toch aan de integraal?
Het oppervlak is: ò2pyÖ(1+(dy/dx)2)dx
Dat geeft toch echt iets heel anders.
Of vergis ik me?

Groet. Oscar

os
woensdag 9 mei 2007

 Re: Oppervlakte 

©2001-2024 WisFaq