Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 50669 

Re: Re: Factorstelling

Wij hebben nooit geleerd hoe een staartdeling werkt, en het is ook niet de bedoeling dat wij dat gebruiken. De volgende vraag snappen wij niet: x3- 2x2-6x+7= (x-1)( x2+ ax + b) hoe kom je aan de getallen in de laatste haakjes (x2 + ax +b) en hoe kom je aan de getallen a en b?
b.v.d

Judith
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 9 mei 2007

Antwoord

Je hebt wel geleerd hoe je haakjes moet weg werken, denk ik. Dus werk de haakjes aan de rechter kant uit en trek je conclusies!

(x-1)(x2+ax+b)=x3+ax2+bx-x2-ax-b=x3+(a-1)x2+(b-a)x-b

Omdat x3+(a-1)x2+(b-a)x-b=x2-2x2-6x+7 weet je wel wat je voor a en b moet nemen zodat het klopt.

Maar eh... zo kan het ook, maar dan zonder de staartdeling...

WvR
woensdag 9 mei 2007

©2001-2025 WisFaq