Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe bereken je de snijpunten?

hoi,
Ik heb een belangrijke vraag want morgen heb ik een test daarover dus kunt u me aub helpen.
hoe bereken je de snijpunten tussen een functie en een rechte?
Geef aub zo snel mogelijk antwoord =)
Alvast bedankt!!

Nicola
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 9 mei 2007

Antwoord

Je kunt 'ze' gelijkstellen. Omdat je zelf geen voorbeeld geeft doe ik dat dan maar:

Voorbeeld
Bereken de coördinaten van de snijpunten van de lijn y=4x+2 en de parabool y=x2-6x+26.

Uitwerking
x2-6x+26=4x+2
x2-10x+24=0
(x-4)(x-6)=0
x-4=0 of x-6=0
x=4 of x=6
Het snijpunten zijn (4,18) en (6,26)

Zoiets?

TIP: Wees duidelijk!. Stel geen vragen als 'Wat zijn functies?' of 'Hoe los je een vergelijking op?'. Geef een voorbeeld van het soort opgave waar je hulp bij nodig hebt.
spelregels

WvR
woensdag 9 mei 2007

©2001-2024 WisFaq