Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Natuurlijke logaritmen

Hoi,

ik heb werkelijk geen idee hoe ik de volgende ln moet oplossen:
ln2x=0.25

ik moet dit algabraisch oplossen...
het goede antw moet zijn:
ln x= 0.5 of ln x = -0.5

alvast bedankt voor de hulp!!

Floor
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 6 mei 2007

Antwoord

ln2x is hetzelfde als (ln x)2 en daar moet 0,25 uitkomen.
Þ ln x= 0,5 of -0,5. (0,25 is namelijk het kwadraat van 0,5 en -0,5). Maar daarmee is het probleem nog niet opgelost. Aangezien het grondtal e is geldt nu x=e0,5 of x=e-0,5 en dat laatste kan je met een rekenmachine uitrekenen.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
zondag 6 mei 2007

©2001-2024 WisFaq