\require{AMSmath} Stijgende/dalende grafiek zonder GR Hoe kan je zonder de GR te gebruiken aan een grafiek zien of hij stijgend of dalend is.Het gaat hier om de grafiek N=(8289,3/B)*(1,778-logB)¸¸ Raph Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 6 mei 2007 Antwoord Voor een deel is dat niet zo moeilijk. Naar mate B groter wordt worden beide factoren van het product kleiner en het product dus ook. Dus dalend.Dat gaat echter niet meer op vanaf het moment dat (1,778-log b) in zijn totaliteit negatief gaat worden.N(100)=-18,4N(1000)=-10,13Dan vind je dus ergens een minimum. M.a.w. de functie N is niet stijgend of dalend op het hele domein.Met vriendelijke groetJaDeX jadex zondag 6 mei 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe kan je zonder de GR te gebruiken aan een grafiek zien of hij stijgend of dalend is.Het gaat hier om de grafiek N=(8289,3/B)*(1,778-logB)¸¸ Raph Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 6 mei 2007
Raph Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 6 mei 2007
Voor een deel is dat niet zo moeilijk. Naar mate B groter wordt worden beide factoren van het product kleiner en het product dus ook. Dus dalend.Dat gaat echter niet meer op vanaf het moment dat (1,778-log b) in zijn totaliteit negatief gaat worden.N(100)=-18,4N(1000)=-10,13Dan vind je dus ergens een minimum. M.a.w. de functie N is niet stijgend of dalend op het hele domein.Met vriendelijke groetJaDeX jadex zondag 6 mei 2007
jadex zondag 6 mei 2007
©2001-2024 WisFaq