Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Omgekeerde machtswortel op de grafische rekenmachine

Als x5=1024 dan kunnen we dit herleiden door 5e machtsÖ 1024 in te toetsen wat als antwoord 4 geeft.
Nu wil ik echter met mijn TI-83 de volgende vraag oplossen:
4x=1024 De log-functie van de rekenmachine werkt alleen met 10e machten en de machtsÖ is voor het berekenen van het getal wat zichzelf vermenigvuldigd.
Hoe kan ik dit met de rekenmachine uitrekenen, dus niet door de formule te plotten en af te lezen in een tabel.

Eelco
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 2 mei 2007

Antwoord

x = 4log 1024 = log(1024)/log(4)
Tja, soms heb je wat formulekennis nodig.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
donderdag 3 mei 2007

©2001-2024 WisFaq