\require{AMSmath} Nulpunten De functie f(x) = x –10 + 9/x Hoe kan ik de nulpunten van f bereken? Ik loop vast op het stuk -10 + 9/x. wouter Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 2 mei 2007 Antwoord Ik denk dat je toch zoiets zult moeten doen: x-10+9/x=0 x2-10x+9=0 (mits x¹0) Maar dat is een tweedegraads vergelijking! Zie 2. Tweedegraads vergelijkingen oplossen. WvR woensdag 2 mei 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
De functie f(x) = x –10 + 9/x Hoe kan ik de nulpunten van f bereken? Ik loop vast op het stuk -10 + 9/x. wouter Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 2 mei 2007
wouter Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 2 mei 2007
Ik denk dat je toch zoiets zult moeten doen: x-10+9/x=0 x2-10x+9=0 (mits x¹0) Maar dat is een tweedegraads vergelijking! Zie 2. Tweedegraads vergelijkingen oplossen. WvR woensdag 2 mei 2007
WvR woensdag 2 mei 2007
©2001-2024 WisFaq