Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 50531 

Re: Zijde in willekeurige driehoek berekenen

Met hoek A bedoel je cos 2/7?
Vanaf de sinusregel snap ik het opnieuw, maar ik snap de stap dat hoek ECB=90-hoek A niet. Hoe moet ik dat dan noteren? ECB=90-cos7/2?

Nick
3de graad ASO - maandag 30 april 2007

Antwoord

Dag nick,

Nee, niet helemaal. hoek ECB = 90 graden - hoek A. Dus sin(hoek ECB) = sin(90-hoek A) = cos (hoek A).

Dat is het denk ik. Groet. Oscar

os
maandag 30 april 2007

©2001-2025 WisFaq